AGH

AGH Nedir?

İstediğiniz bir AB ülkesinde ya da anlaşmalı ülkelerden birinde sosyal içerikli bir projede 2 ila 12 ay arasında değişen sürelerde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm herkesin başvurabileceği bir programdır.

Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği’nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere gönüllü olarak katılırlar.

Programa katılmak için tek şart 17-30 yaş arasında olmaktır! Yabancı dil zorunluluğu bulunmamakla birlikte, proje içeriğinde interaktif konuşma faaliyeti yer alıyorsa; temel düzeyde dil becerisi istenebilir.

AGH ile Neler karşılanıyor?

Ülkenizden AGH yapacağınız ülkeye gidiş ve dönüş olmak üzere yolculuk masraflarınız karşılanır.

Vize masraflarınız karşılanır.

AXA sigorta tarafından sigortanız yapılır. Bu sigorta çok kapsamlı bir sigortadır. Bu sigorta ile estetik ameliyatlar dışında her türlü sağlık sorununuzu tedavi ettirebilirsiniz.

Gittiğiniz ülke de size diğer gönüllüler ile birlikte bir ev tutulur, bu evin tüm masrafları da karşılanır. Bazı durumlarda üniversite yurdunda ya da bir aile yanında da konaklayabilirsiniz, bu başvurunuz sırasında ev sahibi kuruluş tarafından size belirtilir.

Ev sahibi kuruluş tarafından günde 3 öğün olmak üzere yemeğiniz verilir. Ya da bunun yerine size aylık bir ödeme yapılır ve yemeğinizi kendiniz yaparsınız.

Ev sahibi kuruluş tarafından her ay olmak üzere size her ülkeye göre değişen miktarlarda cep harçlığı verilir. Bu para sizin kişisel harcamalarınız içindir ve her ülke için özellikle hesaplanmıştır.

Acil durumlarda ülkenize dönmeniz gerektiğinde yolculuk masraflarınız karşılanır. Hastalanırsanız ve ailenizin yanınıza gelmesi gerekirse, onlarında yolculuk masrafları ve giderleri karşılanır.

AGH sürecinizde size ücretsiz dil desteği sağlanır. Bu özel bir dil kursu, özel bir öğretmen, gönüllü bir öğretmen tarafından verilebilir.

AGH süreciniz sırasında ev sahibi kuruluş sizinle 7/24 ilgilenecek bir mentor görevlendirecektir. Bu kişinin sorumluluğu her türlü sıkıntınızda ve acil durumlarda size yardımcı olmaktır.

Neden Avrupa Gönüllü Hizmeti?

Eğitim kurumlarımız, içinde yaşadığımız toplum ve aile hayatımız gençlerimizi hayata hazırlamakta yetersiz kalmaktadır. Küçük yaşlardan başlayarak bir sınav maratonunun içine düşen çocuklarımız ve gençlerimiz geleceklerini yönlendirme konusunda yeterince bilgiye sahip değiller. Üniversiteden mezun olup iş bulamayan pek çok gencimiz ise bunun en büyük kanıtı. Bu çıkmazdan kurtulabilmek için gençlerimizin kendi kabuklarının dışına çıkarak kim olduklarını keşfetmeleri ve seçeneklerini fark etmeleri gerekiyor. Peki, bunu nasıl yapacaklar?  Bu sorunun cevabı Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) olabilir.

Ulusal Ajansın sunduğu onlarca programdan birisi olan AGH ile 17-30 yaşları arasında yüzlerce gencimiz mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa’da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmekte, yepyeni bir dil öğrenebilmekte kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilmektedirler. Üstelik bütün bunlara hiçbir ücret ödemeden ulaşmaları mümkün.

Youthpass

Youthpass sertifikası Erasmus+ Gençlik Programında gerçekleştirilen projelere katılanlara verilir. Bu sertifika Erasmus+ Gençlik Programı tarafından fonlanan projelerin katılımcılarının projelerde neler yaptıklarını ve neler edindiklerini göstermek için hazırlanan bir araçtır. Youthpass sertifikası gençlerin katıldıkları projede elde ettikleri beceri ve yeterlikleri tanımlayarak gelecek kariyerleri açısından önemli bir belge niteliği taşır.

Kılavuzlar

Youthpass Kılavuzu (Türkçe)

Youthpass Kılavuzu (İngilizce)

Youthpass hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Avrupa Gönüllü Hizmeti’nde Taraflar

Gönüllü: Projeye katılacak olan 17 – 30 yaş arasındaki genç. Yani siz.
Ev Sahibi Kuruluş: Yurt dışında bulunan gönüllülük faaliyetini gerçekleştireceğiniz dernek, vakıf, ab ofisi vb. kuruluştur.
Gönderen Kuruluş: Yurt dışında bir Avrupa Gönüllü Hizmeti projesine katılmanız için gitme işlemlerinizi halledecek olan kuruluştur. (Doğal Yaşam Derneğigönderen kuruluş olmaya yetkili bir dernektir.) Gönüllü adaylarının ev sahibi kuruluş ve proje koordinatörleri ile yapacakları yazışmalarda vermeleri gereken Gönderen Kuruluş Bilgileri şu şekildedir:

Doğal Yaşam Derneği  Natural  Life Association

PIC No: 947154367

EVS Database: http://europa.eu/youth/volunteering/organisation/947154367_en

Adres: Yenimahalle Belediyesi Batıkent Kültür Merkezi 1-14 Yenimahalle / ANKARA

GSM: 00905322051697

Web: www.dogalyasamdernegi.org

Koordinatör Kuruluş: Yurt dışına gönüllülük için gideceğiniz süre boyunca projenizin idari ve mali işlerini yürüten ve Ulusal Ajans’a karşı sorumlu olan kuruluştur.

Ulusal Ajans: Avrupa Komisyonu adına ülkelerde bütçeyi yürüten ve projenizin hibesini sağlayan kuruluşlardır.

Mentor: Avrupa Gönüllü Hizmeti boyunca ev sahibi kuruluşta size destek olmak üzere atanan rehber kişi. Bu kişi sizin gönüllü olarak gittiğiniz ülkeye entegrasyonunuz için yardımcı olacak kişidir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti ile İlgili Tanımlar

Volunteer: Gönüllü

AGH: Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin kısa adı

European Voluntary Service: Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin İngilizce adı

EVS: Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin İngilizce kısa adı

Mentor: Rehber

National Agency: Ulusal Ajans

Sending Organisation: Gönderen Kuruluş

Receiving Organisation: Ev Sahibi Kuruluş

Coordinating Organisation: Koordinatör Kuruluş

Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Voluntary Service) hakkında İngilizce bilgi almak için tıklayınız.

NOT: Doğal Yaşam Derneği 2012 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönderen ve Koordinatör kuruluş olarak akredite edilmiştir. Erasmus+ Programı ile birlikte akreditasyon 2020’ye kadar uzatılmıştır. Bu akreditasyon sayesinde derneğimiz Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri yapmaya ve ilgilenen gençleri yurtdışında gönüllü hizmet projelerine göndermeye yetkilidir.

İletişim: merhaba@dogalyasamdernegi.org

Yorumlar (0)