İzlenecek Yol ve Projeler

Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerine katılman için iki farklı yol var. Bu yollardan birini izleyebilir ve Erasmus+ Programı kapsamında gönüllü olarak yurt dışına gidebilirsin.

Ama izleyeceğin yolu seçmeden önce ilk yapman gereken şey kendine Türkiye’de bir Gönderen Kuruluş bulmak. Ve şu anda DYD'de, yani doğru adrestesin. Her türlü iletişim için, sorularınız ve destek talepleriniz için ise adresimiz:

E-Posta: merhaba@dogalyasamdernegi.org
GSM: 0 532 205 16 97
Adres: Kentkoop Mahl. Batıkent Bulvarı Batıkent Meydan AVM Kat: 1 No:14, 06370 Yenimahalle/Ankara, Türkiye

Türkiye’deki size en yakın gönderen kuruluşa ulaşmak için AGH Veritabanı‘na girerek sol taraftaki arama menüsünde şehir kısmına yaşadığınız şehri ya da yakınlardaki şehirleri girerek arama yapabilirsiniz. Eğer İstanbul’da değilseniz, Doğal Yaşam Derneğine e-posta atarak, ya da telefonla arayarak ya da ofislere direk yüz yüze görüşmeye giderek iletişime geçebilirsiniz.

1. Yol: Türkiye’de bulunan Gönderen Kuruluşların ortak olduğu projelere dâhil olabilirsin!

Gönüllü adaylarının ev sahibi kuruluş ve proje koordinatörleri ile yapacakları yazışmalarda vermeleri gereken Gönderen Kuruluş Bilgileri şu şekildedir:

Doğal Yaşam Derneği

PIC No: 947154367
EVS Database: http://europa.eu/youth/volunteering/organisation/947154367_en
Adres: Yenimahalle Belediyesi Batıkent Kültür Merkezi 1-14 Yenimahalle / ANKARA
GSM: 00905322051697
Web: www.dogalyasamdernegi.org

Gönderen kuruluşlar çoğu zaman bünyelerindeki bir gönüllünün kabul edildiği projeler dışında da ev sahibi kurumlarla halihazırda ortaklık kurmuş olurlar. Bu demektir ki bu projenin artık sadece anlaşmalı gönderen kuruluş tarafından gönderilecek bir gönüllüye ihtiyacı kalmıştır. Türkiye’de bulunan gönderen kuruluşların sosyal medya hesaplarında ve web sitelerinde bu proje duyuruların bulman mümkün.

2. Yol: Kendin bir proje bulup, Türkiye’de hali hazırda bulduğun gönderen kuruluş ile yurt dışında bulduğun proje sahibi ev sahibi kuruluşu iletişime geçirmek ve bu projeye dâhil olmak. Bunun için ise aşağıdaki yolları izlemen gerekiyor:

a- İlk olarak kendine bir gönderen kuruluş bulmalısın. Doğal Yaşam Derneği’ne gelerek bu adımı tamamlamış durumdasın.

b- Şimdi yine AGH Veritabanı‘na girerek bu sefer de Avrupa’da ev sahibi olarak akredite olmuş kurumların listesinden bir ev sahibi kurum bulmalısın. Bu sayfadan bu defa “Organisation Country” bölümünden gitmek istediğin ülkeyi seç. Örneğin, Almanya’daki bir Sivil Toplum projesinde gönüllü olarak çalışmak istiyorsan “Germany” diye seçip altta “Receiving Organisation” (Ev sahibi kurum) butonuna bas. Proje türünü belirlemede biraz daha net olmak istersen, bununla ilgili olarak “Organisation Topics” kısmına girip buradan “tarım, çevre, hayvanlar, çocuklar, sanat, eğitim vb.” konuları seçerek daha belirgin bir arama da yapabilirsin. Gelen sayfadan ismi gözüken akredite Ev sahibi kurum profillerini okuyarak gönüllülere ne tür projelerde yer vermek istediklerini okumalısın. (Proje bulmanın en bilinen ve geçerli yolu bu olsa da başka yollar da vardır. Bu yöntemler hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız)

c- Çok güzel projeler buldun. Şimdi ne yapacaksın? Bulduğum en az 10 projenin çıktılarını alıp gönderen kuruluşumun kapısına dayanmalı ve yüzyüze görüşerek doğru kararı almalısın. E-posta ile iletişim kurarak da projelerini Doğal Yaşam Derneği ile paylaşabilirsin: merhaba@dogalyasamdernegi.org

d- Şimdi Europass formatında İngilizce özgeçmişini (CV) hazırlamalısın. CV hazırlamak için buradaki linke tıklayarak faydalanabilirsin. Ardından, neden Avrupa Gönüllü hizmeti yapmak istediğimi, kişisel özelliklerimi, Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin bana ne kazandıracağını anlatan birkaç paragraftan oluşan motivasyon mektubunu, görseller de ekleyerek, İngilizce olarak yazmalıyım. Bir motivasyon mektubunda bulunması gereken detayları görmek istersen buraya tıklayabilirsin. Hazırladığın CV ve motivasyon mektubunu kontrol edip geri bildirimde bulunmamızı istersen Doğal Yaşam Derneği EVS Koordinatörlüğüne göndermeyi unutma: merhaba@dogalyasamdernegi.org

e- Bize göndermiş olduğun CV ve motivasyon mektubu ayrıca veritabanımızda bulunacak. Ortağı olduğumuz kuruluşlarda gönüllü talebi olduğu takdirde seninle iletişime geçeceğiz. Bunun dışında kendi başvurularında tüm yazışmalara merhaba@dogalyasamdernegi.org adresimizi cc ya da bcc kısmına eklemeyi unutma!

f- Cevap geldi. Olumlu ise nihayet bir projeden kabul aldın.

g- Şimdiiiiii hemen çantayı hazırlayıp yola mı çıkmalı? Hayıııııır! Öncelikle kabul aldığın proje e-postasını Doğal Yaşam Derneğine e-posta olarak iletmelisin. Sürecin bundan sonrasını biz sizin için takip edeceğiz ve proje hazırlıklarını koordine edeceğiz.

Doğal Yaşam Derneği

PIC No: 947154367
EVS Database: http://europa.eu/youth/volunteering/organisation/947154367_en
Adres: Yenimahalle Belediyesi Batıkent Kültür Merkezi 1-14 Yenimahalle / ANKARA
GSM: 00905322051697
Web: www.dogalyasamdernegi.org

Faydalı Linkler/Kaynaklar
Ulusal Ajans AGH Sayfası
Eurodesk
Gönüllü Kuruluş ve Proje Veritabanı
Avrupa Gönüllü Hizmeti Facebook Sayfaları

VOPOOL.NET ‘e üye olmayı unutmayın. VOPOOL ’da kaydı olan gönüllüler kuruluşlar tarafından daha çabuk bulunur.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın